Евакуират американци от България с два правителствени полета

https://www.24chasa.bg/novini/article/8596849 www.24chasa.bg

Американски граждани могат да напуснат България с правителствени полети на САЩ, съобщи американското посолство у нас. Оттам уточняват, че ще има два американски правителствени полета, които ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана.

Посолството допълва, че на полетите ще могат да се качат и цивилни граждани на САЩ, а самолетите ще летят на или около 29 май и 1 юни 2020 г. Всички пътници, които ще искат да заминат обаче, ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти.

Гражданите на САЩ, които притежават валидни американски паспорти и се интересуват, и са готови да пътуват, трябва да се свържат с посолството на мейл - ACS_Sofia@state.gov. Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. А тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния личен документ.

Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията. За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. От мисията допълват, че след като желаещ да пътува е пратил мейл, те ще се свържат с него. (24часа)