Туцо от Килърите: Пуснете ме, доказах своята смиреност в затвора!

https://www.24chasa.bg/novini/article/8602585 www.24chasa.bg
Янко Попов-Туцо

Два съда отказват, не се бил поправил

Янко Попов - Туцо, който бе осъден на 10 г. затвор по делото "Килърите", е поискал да бъде пуснат предсрочно на свобода.

"През времето, което съм в затвора, вярвам, че съм доказал своята лоялност и своята смиреност. Показал съм, че съм готов остатъкът от присъдата си да изтърпя в домашни условия при семейството си и децата си", заявил Туцо пред Софийския градски съд. Но и той, и апелативният съд са отхвърлили молбата му, научи "24 часа".

Попов вече е излежал 7 г.и 8 месеца зад решетките. Едно от изискванията на закона, за да бъде пуснат, е, да е изтърпял повече от 1/2 от наказанието си. Туцо отговаря на това условие, но според прокуратурата още не е готов за свободата.

В затвора бил наказван 3 пъти през 2018 г. - 2 пъти дисциплинарно и веднъж условно. Награждаван е, преди да го хванат със забранен джиесем в килията. Според прокуратурата до наказанията "поведението му в затвора може би е било изрядно, но след средата на 2018 г. се променило" и за година и половина нямало убедителни доказателства да се е поправил.

Отрицателно становище за пускането на Туцо дал и началникът на затвора. От управата смятат, че е започнало поправяне на Туцо, но не и "трайно превъзпитаване".

"Рискът от вреди към обществото е непроменен", заявил пред съда инспектор, пратен от затвора.

В отговор Туцо заявил, че социалните работници не искали да говорят с него. Носели му само документи - молби и заповеди. "Не ми е ясно какво се работи с мен, ако е възможно да уважите молбата ми", обърнал се той към магистратите.

Туцо бе осъден на 10 г. затвор за участие в бандата на Петър Стоянов - Сумиста и като помагач в убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, застрелян на 3 юли 2009 г. Според разследването той е помогнал на 2-ма издирвани за убийството да се скрият.

Според досието му преди да влезе в затвора, Туцо е излежал по арестите 5 години, 3 месеца и един ден. Зад решетките са му зачетени 28 работни дни. Софийският градски съд (СГС) е отчел този факт и е посочил, че Туцо е в затвора едва от 1 декември 2017 г. Престоят му там имал ефект, но недостатъчен. Рискът от рецидив при него намалял, но със 7 точки - от 56 на 49, при 100 възможни.

На Туцо му остават да лежи още 2 г. и 3 месеца. Той все още е в затвора под строг режим. Останалите подсъдими по делото "Килърите" - Сумиста, търновският бизнесмен Георги Вълев и Васил Костов-Кеца, отнесоха доживотни присъди без право на замяна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата