Корнелия Нинова: Борисов да не краси правителството

https://www.24chasa.bg/novini/article/8603124 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов

Лидерката на левицата с остри думи към правителството и премиера след скандала с Васил Божков

„Кризата с коронавируса доказа нуждата от промени в модела на здравеопазване, икономиката и социалния модел. Нашата цел е никой да не бъде забравен. Икономическите и социални мерки не дават резултат. 159 хил. са новите безработни, 1% получили помощ по мярката 60/40. Ръст на цените с 10-15%, излъгани земеделци, че държавата ще им изкупи продукцията и ще им осигури място в търговските вериги. Нестабилното и липса на перспектива.“, с тези думи в декларация от БСП излезе председателката на партията Корнелия Нинова на трибуната в НС.

„Така не се управлява държава. Необходими са професионалисти – икономисти и финансисти. Българското правителство прогнозира минус 3% от БВП, но ЕК прогнозира минус 10%. Някой разбра ли какви са загубите за бюджета? Ясна ни е вашата цел да се финансира всичко на есен, защото идват избори“, обърна се Нинова към управляващите.

„Прави се цялостен план, а не по парче и причина да са протести в различни сектори. Определят се засегнатите от кризата хора и се осигурява безвъзмездана помощ.

Това не са хвърлени пари на вятъра, а помощ. Целият държавен ресурс трябва да е ангажиран. Последните седмици сме заляти от есемеси, джиратари, джиранти. Правителството управлява с невидими записки между бизнесмени. Правителството управлява с ценни указания към „девойки“ от министъра на финансите. Виждаме, че едни 20 млн. са се размятали за финансиране на медии.

От римско време до днес в основата на успеха стоят създадените от човека институции. Управлението на Борисов обезсили институциите и ги даде на задкулисието. Време е за развносметка. Премиерът, а не бушоните му да дават отговори. Ако е знаел не е взел мерки и не е за този пост, а ако не е знае, за какво е там - не е за да краси правителството. Как един бизнесмен поема ангажимент пред друг да го „съпортва“? Има ли случващото се връзка със свободата на словото и имали медии с политически поръчки? Ще има ли най-накрая справедливост?“, каза още Нинова от трибуната на НС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България