Прокуратурата: Офицер от НСО ръководил бандата, убила Станка Марангозова (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8607701 www.24chasa.bg
Станка Марангозова

Бил в една масонска ложа със съдии, прокурори и бивши министри. Ще ги разследват за търговия с влияние

Подполковник от НСО е ръководил бандата, която уби брокерката Станка Марангозова през октомври м.г., обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата. Той е арестуван, както физическия убиец и помагача. 

Прокуратурата: Офицер от НСО ръководил бандата, убила Станка Марангозова (Видео)

Офицерът от НСО е приел поръчката от бизнесмен, който е имал дългогодишни и сложни финансови отношения с Марангозова. Поръчителят се издирва с Интерпол, защото е избягал. 

Служителят на НСО е охранявал масови мероприятия и висши политици. 

Експертиза на мобилния му телефон показала, че е комуникирал активно с прокурори, съдии, бивши министри и всички те са били от една масонска ложа. С тях обменял доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, преписки и досъдебни производства. Ще се разследва дали магистратите са замесени в други престъпления. 

Станка Марангозова беше убита от моторист на 10 октомври м.г. Разследването показало, че на колата й имало монтирано проследяващо устройство, за да се проучи маршрута й. Същото е било намерено и при обиск в имот на офицера от НСО. 

 Той е разпределял задачите между останалите членове на бандата и е координирал действията им. поръчителят е обещал голяма сума пари, а физическият извършител и помагача му са разделили 50 хил. лв. 

Моторът на убиеца е купен по интернет, променена е външността му. След убийството е изхвърлен в езеро до Чепинци. Вчера криминалистите го извадиха от водоема.