Петролната асоциация: Ще съдействаме напълно на КЗК, няма какво да крием

https://www.24chasa.bg/novini/article/8608167 www.24chasa.bg
Светослав Бенчев Кадър: Би Ти Ви

Българската петролна и газова асоциация ще съдейства напълно на Комисията за защита на конкуренцията, а членовете на организацията нямат какво да крият. Това заяви днес пред Би Ти Ви главният юрист на Асоциацията Светослав Бенчев.

Изказването му е по повод изненадващото запечатване на офиса на БПГА от КЗК вчера.

Бенчев обясни, че е разбрал за запечатването от медиите, а причината за факта, че КЗК не е могла да се свърже по телефон с БПГА е проста - проверяващите звънели на телефона в офиса, който очевидно бил празен.

"10 години съм вече в тази Асоциация, а това е четвърта проверка за това време. На всеки две години се проверява, това е един от най-проверяваните сектори. Това е и второ такова претърсване, предишното беше преди две години, когато последно КЗК разследваше, но не беше установено нищо и бяхме изключени от производството", обясни Бенчев.

По думите му в офиса нямало никакви интересни документи, а само становища и мнения, които Асоциацията е изпращала към медии, парламентарни комисии и министри.

"Проверките протичат по следния начин - идват служители, събират документите, които са им необходими, правят копия на компютрите, които са в офиса. Няма нещо особено", каза още той.