Петролната асоциация: Ще съдействаме напълно на КЗК, няма какво да крием

https://www.24chasa.bg/novini/article/8608167 www.24chasa.bg
Светослав Бенчев Кадър: Би Ти Ви

Българската петролна и газова асоциация ще съдейства напълно на Комисията за защита на конкуренцията, а членовете на организацията нямат какво да крият. Това заяви днес пред Би Ти Ви главният юрист на Асоциацията Светослав Бенчев.

Изказването му е по повод изненадващото запечатване на офиса на БПГА от КЗК вчера.

Бенчев обясни, че е разбрал за запечатването от медиите, а причината за факта, че КЗК не е могла да се свърже по телефон с БПГА е проста - проверяващите звънели на телефона в офиса, който очевидно бил празен.

"10 години съм вече в тази Асоциация, а това е четвърта проверка за това време. На всеки две години се проверява, това е един от най-проверяваните сектори. Това е и второ такова претърсване, предишното беше преди две години, когато последно КЗК разследваше, но не беше установено нищо и бяхме изключени от производството", обясни Бенчев.

По думите му в офиса нямало никакви интересни документи, а само становища и мнения, които Асоциацията е изпращала към медии, парламентарни комисии и министри.

"Проверките протичат по следния начин - идват служители, събират документите, които са им необходими, правят копия на компютрите, които са в офиса. Няма нещо особено", каза още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици

С дъщеря ми ще изминем пътя на четата Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Личен архив "Семейно с 12-годишната ми дъщеря Анна-Мария ще изминем славния път на Ботевата чета от козлодуйския бряг до Околчица. Ще тръгнем по традиция на 28 май рано сутринта, когато е рожденият ми ден, и ще пристигнем на 2 юни малко преди 12 часа