Онлайн обучението ще се ползва за всяка грипна ваканция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8609254 www.24chasa.bg
Красимир Вълчев

Ще продължи онлайн обучението и след извънредното положение, като ще се ползва при всяка грипна ваканция. Това каза пред депутатите от образователната комисия в парламента просветният министър Красимир Вълчев.

"Стартирали веднъж нямаме оправдание вече да не провеждаме такова обучение. Ще предложим на депутатите законопроект такова обучение да се случва и по време на грипните ваканции. Трябва да продължим и да го надграждаме", отбеляза още министър Вълчев.

Ще има промени в закона за училищното и предучилищното образование, които се подготвят в момента и още след 2 седмици ще бъдат представени на МС.

До 2027 г. или до 2030 г. трябва над 90% от образованието да е електронно и визуализирано, обясни министър Вълчев като цел на страната ни. "Това не е твърде самонадеяно. До края на това десетилетие основните образователни източници трябва да са електронни", каза той.

3 са сценариите, по които ще започне следващата учебна година - присъствено, частично присъствено или изцяло онлайн. Това зависи изцяло дали епидемията ще се запази в сила или ще отшуми, отбеляза министър Вълчев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България