Измениха мярката за неотклонение на участничка в побоя над бащата с бебе в ръцете във Видин

https://www.24chasa.bg/novini/article/8609710 www.24chasa.bg
Измениха мярката за неотклонение на участничка в побоя над бащата с бебе в ръцете във Видин

Днес състав на окръжния съд във Видин разгледал протест, внесен в съда от районната прокуратура срещу определена от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „подписка“ спрямо В.С. (на 40 години), обвинена за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Жената е била привлечена към наказателна отговорност за това, че на 16 май т.г., в центъра на Видин, в съучастие с други три лица - А.С. (на 36 години), В.В. (на 23 години) и К.К. (на 19 години), нападнала Владимир Скорчев. На пострадалия, който бил със съпругата си Кристина и двете им деца, била причинена средна телесна повреда.

Извършителите на престъпното деяние са били установени и задържани от органите на реда един час по-късно. Незабавно по случая е било образувано досъдебно производство под ръководството на районната прокуратура във Видин.

След първоначалното им задържане за срок до 72 часа, държавното обвинение е внесло в съда искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“. Същото е било уважено по отношение на тримата обвиняеми - А.С., В.В. и К.К., а за В.С. е била определена мярка „подписка“.

Въззивният съд, след като се запознал с допълнителни доказателства по досъдебното производство, е приел доводите на прокуратура от окръжната прокуратура във Видин за участие на обвиняемата В.С. в побоя чрез нанасяне на удари с палка, ръце и крака по тялото и главата на пострадалия. Наложената й мярка за неотклонение „подписка“ е била изменена в „домашен арест“.

В днешното съдебното заседание са били разгледани и жалбите на обвиняемите срещу наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража“, които съдът е оставил без уважение. Тримата остават в ареста.