Насрочиха делото срещу жесток убиец на мъж от врачанското с. Згориград

https://www.24chasa.bg/novini/article/8612283 www.24chasa.bg
Къщата на Тодор Кулин в с. Згориград, в която бил убит и ограбен. Снимка на автора.
Къщата на Тодор Кулин в с. Згориград, в която бил убит и ограбен. Снимка на автора.

Във врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по делото срещу подсъдимия Бахри Р., обвинен в предумишленото убийство на Тодор Кулин от врачанското с. Згориград и в кражба. Според обвинението, деянието от 2 юли м.г.  е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, и представлява рецидив. Второто обвинение срещу него е, че в съучастие с Георги П. отнел 1000 лева от портмоне и изпочупил автомобила на пострадалия.

Подсъдимият и неговият защитник поискаха делото да се разглежда по реда на гл. 27 от НПК, т.е. без разпит на свидетели и вещи лица в хода на съдебния процес. Тъй като защитата и подсъдимият не бяха уточнили от разпита на кои свидетели и вещи лица се отказват, съдът им даде възможност да се запознаят с делото и в писмена молба до съда да конкретизират своето искане. Делото бе насрочено за 22 и 23 юни, когато ще се проведе съдебно заседание.

През 2019 г. Бахри работел като дояч в кравеферма край София. Пред всички свои колеги той се представял с името Пламен. Покрай работата се запознал с Георги П. и му споделил, че изпитва финансови затруднения и се нуждае от много пари. Приятелят му Георги обещал да измисли от кого могат да откраднат пари и казал, че добре познава района около Враца и близкото с.Згориград, в което живял известно време.

Двамата решили да ограбят самотно живеещия Тодор Кулин от селото, който бил финансово обезпечен, тъй като се занимавал със земеделие и отглеждане на животни. Кулин бил избра и за това, че достъпът до него бил лесен и къщата му се намирала в края на селото и често не се заключвала.

В началото на юли м.г. като следвал указанията на приятеля си Бахри Р. през нощта проникнал в дома на възрастния мъж. В търсенето на пари той разхвърлял вещи и покъщнина, когато бил заварен от собственика на имота.

Тодор се опитал да спре крадеца, но предварително въоръжен с щанга, рецидивистът започнал да млати домакина по главата докато го обезсилил. Счупил и телефона му, за да не може пострадалият да потърси помощ.

Само дни след трагедията полицията успя да залови убиеца докато се опитвал да напусне страната нелегално. Ден след арестуването му бе закопчан и неговия помагач.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка