Първите детски градини отвориха - частни в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/8614844 www.24chasa.bg
Министър Красимир Вълчев посети в първия и? работен ден след извънредното положение частната детска градина “Доверие” в София.

Министър Красимир Вълчев посети в първия ѝ работен ден след извънредното положение частната детска градина “Доверие” в София. Общинските ще отворят във вторник, засега 26% от семействата декларират намерение да изпратят децата си в забавачките.

Няколко частни детски градини в София първи отвориха врати вчера, след като по-рано тази седмица министрите на образованието и на здравеопазването Красимир Вълчев и Кирил Ананиев обявиха, че това може да става от 22 май при строго спазване на противоепидемичните мерки. Заниманията ще са предимно в дворовете, ако не вали.

Повечето градини ще посрещнат деца на 26 май - първия работен ден следващата седмица. Според проучване на МОН 38% от родителите са готови веднага да пуснат децата си, около 30% се колебаят.

176 детски градини в София отварят на 26 май. Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да ги изпратят - 26%, а в 24 столични ясли се връщат 43% от малчуганите. Директорите на 6 градини обявили, че нямат желаещи, други 7 са в ремонт. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи