15-годишна индийка превози с колело пострадалия си баща на 1200 км (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8616956 www.24chasa.bg
Кадър и видео Ютюб

15-годишно индийско момиче, което превозило с колело пострадалия си баща, който е работник-мигрант, на повече от хиляда километра през Индия, след като блокирането на коронавирус ги е оставило бедстващи, е поканено да се опита в националния отбор по колоездене.

Джооти Кумари карала колело с баща си Мохан Пасуан, седнал на багажника и държащ вещите им, от град Гуруграм, близо до Ню Делхи, до тяхното село в североизточния щат Бихар, съобщават местните медии.

Те пристигнали вкъщи на 16 май, след като преодолели 1200 километра за 7 дни.

Пасуан, водач на моторизирана рикша, беше сред милиони работници мигранти, останали без работа, след като страната внезапно беше затворена през март, за да забави разпространението на вируса.

Без пари за наем или за закупуване на храна, и блокиран обществен транспорт, много пеша или - като Кумари и Пасуан – с велосипеди се отправиха обратно към домовете си.

Тежкото пътуване на бащата и дъщерята на велосипед втора употреба, купен с последните им средства, стана новина.

То привлече вниманието и на Индийската федерация по колоездене, която предложи на Кумари шанс да се пробва за отбора на страната.

"Тя измина това разстояние за седем дни заедно с баща си и малко багаж. Мисля, че има нещо в себе си ... това ниво на издръжливост. Можем да я опитаме", заяви председателят Онкар Сингх пред AFP. "Тя каза, че иска само да продължи образованието си. Казахме й, че ние също се грижим за обучение в нашите академии."

Велосипедната федерация очаква Кумари да пътува до Делхи, след като бъдат премахнати национални ограничения за пътуване.

Сингх каза, че федерацията ще тества Кумари, за да провери дали тя е подходяща за състезателно колоездене, предава "Канал 3".

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, похвали усилията на Кумари в Twitter, описвайки стореното като "красив подвиг на издръжливост и любов".