"Дойче банк" кара мениджъри да се откажат от една заплата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8617915 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Някои мениджъри в "Дойче банк" (Deutsche Bank) са приканени да се откажат от заплата си за един месец като част от усилията за овладяване на разходите в затруднената банка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Само "няколко стотин" старши мениджъри са помолени да участват в схемата, посочи говорител. Така се надгражда подобна предишна инициатива, при която ръководството и членовете на мениджърския комитет не взеха еднократно месечните си възнаграждения.

"Това е доброволна мярка по модела на корпоративния дух и дисциплината, с която управляваме нашата компания", уточни говорителят Йорг Айгендорф.

"Дойче банк" изпълнява тежка програма за икономии в опит да балансира финансите си, след като няколко години е на загуба. Макар да остава най-голямата германска банка, орязването на разходите я принуди да затвори няколко филиала и да свие подразделението си за инвестиционно банкиране. Банката планира да намали броя на персонала си на пълен щат с 18 000 души в световен мащаб и до края на 2022 година да има 74 000 служители, припомня ДПА.