Уан И: Китай е готов да допринесе за изграждането на общност на споделено здравеопазване

https://www.24chasa.bg/novini/article/8618565 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Днес се проведе пресконференция към третата сесия на 13-ия ОСНП. Относно епидемията от новия коронавирус членът на Държавния съвет и външен министър Уан И посочи, че сплотеността и сътрудничеството са най-силните оръжия за овладяване на епидемията. Китай е готов да допринесе за ускоряване изграждането на общност на споделено здравеопазване, предава Радио Китай.

Уан И най-напред отдаде почит на медицинските служители по целия свят и изрази съболезнования за жертвите в епидемията, както и благодари на всички страни за разбирането и помощта към Китай.

Той добави още, че страните трябва да преодолеят регионалните различия по отношение на расата, историята, културата и дори социалните системи, и да работят заедно за изграждането на общност на споделена съдба. Една от важните цели е да се ускори изграждането на общност на споделено здравеопазване за човечеството. Китай е готов да даде своя принос в тази насока.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко