Китай обсъди създаването на правна система и механизъм за правоприлагане в Хонконг

https://www.24chasa.bg/novini/article/8618582 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На провеждащата се в Пекин трета сесия на 13-то ОСНП бе обсъден проект на „Решение за създаване и усъвършенстване на правна система и механизъм за правоприлагане в Хонконгския специален административен район, насочени към защита на националната сигурност и законите". Негова цел е да противодейства на антикитайските и сепаратистки сили в района, предава Радио Китай.

С решението парламентът отправи ясен сигнал към привържениците на отделянето на Хонконг от Китай, че централното правителство е твърдо решено да се противопостави на техните действия. Според сепаратистите решението ще подкопае принципа за „една държава, две системи", но навременните действия на ОСНП показват всъщност точно обратното – че то предпазва този принцип от унищожаване, защитава просперитета и стабилността на Хонконг и дългосрочната стабилност на страната, което е желание на всички нейни граждани, включително на хонконгците.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко