TEЦ "Бобов Дол" е подарил помпена станция на село Палатово, плаща разходите по нея

https://www.24chasa.bg/novini/article/8619145 www.24chasa.bg

Във връзка с готвения протест и подписка на село Палатово и намесването на името на централата, позицията, изпратена от ТЕЦ "Бобов дол" е следната:

1. ТЕЦ "Бобов дол" никога не имал договор с община Дупница или с. Палатово за доставка на питейна вода. От 1993 г. селото ползва безвъзмездно помпената станция на ТЕЦ "Бобов дол" за доставка на вода без ТЕЦ-ът да е страна в отношенията с.Паланово – ВИК.

2. Община Дупница е изградила проекти за водоснабдяване на няколко села, между които и с. Баланово и с. Палатово. Във връзка с тези проекти, ТЕЦ "Бобов дол" е подарил помпена станция за водоснабдяването по собствена инициатива, но тези проекти все още не са реализирани.

3. Към настоящия момент ТЕЦ "Бобов дол", безвъзмездно, за своя сметка поддържа помпената станция, за да водоснабдява село Палатово. Количествата вода, които отиват към селото, са определени от институциите и ние нямаме контрол върху тях.

Замесването на името на ТЕЦ "Бобов дол" създава усещане, че някой има желание да използва централата за да може да създаде сензация.

Ние смятаме, че сме помогнали достатъчно на жителите на село Палатово, имайки в предвид, че не сме били задължени да правим това. Осигурили сме и сме дарили, и нищо не сме искали в замяна.

Бобов Дол не е доставчик на вода и ВИК оператор и не може да изземе функциите на институциите, нито да поеме какъвто и да е ангажимент към жителите на село Палатово.

Това могат да направят само и единствено кметът на село Палатово съвместно с институциите на местно ниво.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на