Семеен скандал за пари завърши в Слънчев бряг със 7 удара с нож

https://www.24chasa.bg/novini/article/8619782 www.24chasa.bg
Хотелът, в който е станало убийството, бе отцепен с полицейски ленти.

След касапницата в малък хотел в Слънчев бряг 63-годишен мъж взел чантата на жена си с много пари и се опитал да избяга

Седем удара с нож е нанесъл 63-годишният Павел Георгиев по съпругата си - украинката Титяна, която бе зверски заклана на 21 май в Слънчев бряг, научи “24 часа”. Част от раните били повърхностни и по-скоро одраскали 61-годишната жена, но един дълбок удар във врата се оказал фатален. Прободната

рана в шията

на жертвата

засегнала важна

артерия и тя

издъхнала от

кръвозагуба

за минути. Когато линейката пристигнала, спешният медицински екип само констатирал смъртта. По данни на съдебномедицинската експертиза основна причина е анемия на вътрешните органи вследствие на остра кръвозагуба.

Тежката семейна драма се разиграла в коридора на втория етаж на малък хотел, собственост на Георгиев. След клането уплашеният Павел грабнал дамската чанта на Титяна, събрал малко багаж, като взел документите си и солидна сума пари в различна валута, и напуснал хотела, в който живеел целогодишно.

Задържан е близо до дома си около 3 часа след убийството, за което сигнал на тел. 112 подава съсед на двойката. Бързо е открит и ножът, с който е заклана украинката.

В ареста

63-годишният

мъж прави пълни

самопризнания

и твърди, че е имал намерение да съобщи за стореното. Ден по-късно хотелиерът вече е с повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смърт по чл. 115 от НК, за което законът предвижда от 10 до 20 г. затвор.

На 23 май при закрити врата окръжният съд в Бургас разгледа делото за мярката за неотклонение на арестанта и го остави зад решетките въпреки разклатеното му здраве. Защитата на Георгиев в лицето на несебърския адвокат Виктор Паскалев поиска да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали болният от диабет Павел може да се лекува адекватно в ареста.

Съдът обаче отхвърли искането и остави обвиняемия зад решетките. За това настояваше и държавното обвинение.

Според прокуратурата е налице обосновано предположение за това, че Павел Георгиев е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства, а също и от направените самопризнания.

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Георгиев може да се укрие или да извърши ново престъпление с оглед на предвидената в закона висока санкция за извършеното престъпление.

Ще обжалваме пред Бургаския апелативен съд, това е желанието на клиента ми. Той е сринат след случилото се, не е искал да бяга, а по-скоро е извършил поредица от необмислени действия

в състояние

на афект,

каза пред “24 часа” адвокат Паскалев.

В съдебната зала той оспорва квалификацията на деянието и пледира за промяна на обвинението по чл. 118 - за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие. В този случай наказанието е доста по-леко - от 1 до 8 г. затвор.

Съдът обаче не споделя позицията на защитата, като изтъква, че става дума за първоначално работно обвинение, което може да бъде изменено при наличие на съответни доказателства. И то не само в по-леко, но и в още по-тежко наказуемо деяние по смисъла на НК.

Павел и Титяна

били семейство

от около година,

Според задържания обаче имали сключен брак, но по време на съдебното заседание така и не е представен такъв документ.

63-годишният мъж бил от Пловдив, но от доста време живеел в Несебър. Бил доста състоятелен, наскоро вдигнал хотел, който още не бил съвсем завършен. Няма данни той или жена му да са употребили алкохол по време на фаталния семеен скандал.

Съседи твърдели пред разследващи, че двамата и друг път са се карали, не били много общителни и странели от останалите. За ревност не става и дума, причината по-скоро са изострени междуличностни отношения, свързани с финансовото благосъстояние на двамата, разкриват разследващи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на