Мейзер се изнесе в Лас Вегас – агитира за Тръмп, прописа стихове за “злобните” българи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8619856 www.24chasa.bg
Анита Мейзер в добра форма и в добро настроение в Лас Вегас.

l Бившата Мисис България лежа

2 г. за убийството на мъжа си,

ще разказва истината в книга

l В САЩ е мениджър в български

ресторант, получила $ 1200

заради кризата с COVID-19

Стихове срещу България и българите, възхвали за американския президент Доналд Тръмп и за помощите, които се раздават зад океана заради коронавируса, запълват всекидневието на Анита Мейзер.

Бившата Мисис България, която бе осъдена на 2 г. затвор за убийство по непредпазливост на мъжа си Николай Димов, вече от година се радва на свободен живот, защото още през пролетта на 2019 г. излежа наказанието си. Месеци след като напусна килията, тя изчезна от полезрението на любопитните погледи, а наскоро стана ясно, че се е установила в Лас Вегас. След затвора тя бързо тръгна за САЩ, където и преди живееше, защото има и американско гражданство.

Съпругът ѝ се задуши при експеримент със свински опашки на 14 август 2016 г., а на 15 август жена му бе задържана.

Откакто е в Лас Вегас, Анита е заменила тъмната гама, в която се обличаше, докато беше подсъдима в България, и вече се носи в розово.

В Америка тя е мениджър в български ресторант, подготвя книга и въпреки че пише срещу България,

дори възхвалите

ѝ за САЩ са на

родния ѝ език

В началото на май тя получила чек за $1200 от администрацията на Доналд Тръмп. Сумата е помощ заради икономическата криза, предизвикана от коронавируса. По този повод Мейзер пуска кадър и пише (запазен е оригиналният правопис - б.р.):

Eтo кaквo e Aмeрикa ... eтo кaкъв Прeзидeнт e Дoнaлд Тръмп. Тoку-щo cи взeх пoщaтa и eтo тoвa e финaнcoвa инжeкцийкa зa хoрa кaтo мeн. Иcтoричecки мoмeнт в живoтa ми. Тoвa e eдинcтвeнaтa, oт oщe тoлкoвa причини, пoрaди кoятo прeзи- дeнтът Дoнaлд Тръмп e нaй-cпeциaлният прeзи- дeнт някoгa... Зa първи път в aмeрикaнcкaтa иcтoрия тoвa ce cлучвa. Нe бъди глупaв... Глacувaй зa нeгo! Тoй e първият прeзидeнт, кoйтo дaвa пaри нa вcички нac и ce бoри зa нac. Бoг дa ви блaгo- cлoви, прeзидeнт Дo- нaлд Тръмп.

Доста по-често в социалните мрежи се появяват нападки срещу сънародниците ѝ. От постове ѝ се разбира, че

тя е дълбоко

наскърбена, че в

България я

наричат убийца

Нe cъм чулa и нe cъм видялa никъдe пo cвeтa пo-злoбни, зaвиcтливи и oтмъcтитeлни oт бългaритe... имaм прeдвид гoлям прoцeнт ca тaкивa, нямa знaчeниe дaли живeят в Бългaрия или извън. Eдни избухвaт явнo и ярocтнo, други ca прикрити ...Нo в Бългaрия имa и cтрaхoтнo чecт- ни, кoрeктни, oбрaзo- вaни, тaлaнтли- ви и увaжитeлни хoрa, нo ca пo-мaлкo oт първитe, жaлвa ce Мeйзeр във фейсбук.

Съобщава и че често ѝ пишат хора с молба да дари нещо, но “не иска да я занимават, защото тя самата има нужда от помощи”.

Знаете ли какво? Нямам възможност да помагам, на този етап от живота ми ...на никого... моля ви не ми пускайте постояно, подобни искания на messenger... защото, честно казано...аз лично имам нужда от това, но едва ли на някой му пука, чак до там, че да ми дава пари...защото едва ли допуска, че наистина се нуждая от това!!!Който му пука за мен, ме пита дали имам нужда от нещо ... пише бившата Мисис България на 14 май. В същия статус посочва, че преди години много е помагала, но на никого не му пукало. Масово близките ѝ се отрекли от нея, след като я арестували за убийството на Николай. Едва малцина останали до нея, сред тях кенийка.

Ето и един неин пост в рима:

Няма по-корумпирана страна... и смея да твърдя това, защото много моята душа там изтърпя... Аз Америка обичам и от нея за нищо на света не се отричам... Велика е безспорно тази страна и спомена за несправедливостта, която получих в България... оставям настрана... Господ с избор ме дари и от “робство” ме спаси”

Сега е време да ви кажа... защо си приместих ... аз багажа ... по принцип толкова много неща искам да разкажа и директно в очите на някои хора да се “ размажа”... как да стане това...като пак ще бъда без вина ... с вина ... Истината много боли, а някои хора ги “сърби”...и бързо сътворяват вини... е друга творба срещу България

Горд е българския народ, но предпочита да живее на “ компот” , вместо да нарушава собствения си комфорт... Аз Америка обичам и от нея за нищо на света не се отричам... Велика е безспорно тази страна и спомена за несправедливостта която получих в България ... оставям настрана ... пише в друго стихотворение.

В творбите си

не споменава

смъртта на

мъжа си

Николай, но обещава на почитателите си книга, в “която ще се разбере истината”. Дали в нея ще разказва за случилото се, засега не е ясно.

През февруари 2019 г. ВКС обявява окончателната ѝ присъда - 2 г. затвор за убийство по непредпазливост. В онзи момент обаче Мейзер вече беше излежала почти цялата присъда, защото от нея се приспада времето в предварителния арест. Там тя прекара от 15 август 2016 до 25 юни 2018 г., тоест повече от година и половина. След решението на ВКС Мейзер бе върната в Сливенския затвор, който окончателно напусна през април 2019 г.

Денят, който промени живота на Мейзер, бе 15 август 2016 г. Анита и съпругът ѝ Николай отишли в Златни пясъци, където Димов си направил татуировка. Прибрали се във Варна около 19 ч. Оглеждали имоти и около 20,30 ч отишли на вечеря в семейството на Николай. Останали там 3 ч. При прибирането си - двамата живеели в апартамент на Мейзер, Николай поискал от съпругата си да го върже със свински опашки и да го снима как ги къса. Целта му била със заснетия клип да впечатли колумбийци със силата си. Така щял да си спечели високодоходна работа при тях.

Мейзер опитала да го убеди да отложат експеримента за следващия ден, но Димов настоявал. Обяснил ѝ, че се чувства силен, след като си е направил татуировката. “Смятал, че Исус Христос се е вселил в него и сега е моментът да направи клипа със свинските опашки, става ясно от мотивите на съда по делото срещу Мейзер. “След като се освободя, ще правим секс, но ти ще си вързаната”, казал Димов. Накарал я да стегне краката, ръцете и врата му с по 2 свински опашки, а тя го послушала.

При слагането им около врата на Димов Мейзер ги затегнала леко.

“Окей ли си?”, попитала го тя. “Дърпай здраво, за да мога да ги изпраскам”, отвърнал той.

Свинските опашки притиснали венозните съдове в областта на шията и възпрепятствали венозния отток от главата. Той започнал да се задушава, като едвам успял да скъса стяжката, затегната на ръцете му.

От препълването на съдовете с кръв в областта на врата, повишаването на съдовото налягане и последвалия оток примката допълнително се затегнала.

Мейзер не

осъзнавала,

че мъжът ѝ се

задушава

Тя търсела приложение за видеозаснемане, докато той умирал. Според експертизата смъртта е настъпила около полунощ. Николай починал от механична асфиксия - задушаване.

Когато разбрала какво е станало, Мейзер се паникьосала. Тръгнала да мести трупа, но се отказала. Сериозно обмисляла самоубийство, но бързо го отхвърлила, тъй като решила, че трябва да живее заради дъщеря си. Не искала обаче и да ходи в затвора, затова си измислила версия, че непознати са ги чакали пред дома им, а след като всички се качили в апартамента, Димов я изпратил до магазина. Така щяла да има алиби, тъй като камерите в блока ѝ не работели отдавна, а записвачите на магазина щели да потвърдят, че е била там.

Излязла малко след смъртта на мъжа си и в 0,42 ч купила цигари от бензиностанция. За да може алибито ѝ да е правдиво, се забавила доста. Прибрала се в блока около 3 ч, но отишла право при съсед. Обяснила на комшията за непознатите и че е открила Димов убит и вързан с въжета. След 25 минути се обадила в районното управление и дошла полиция. Разказала им фалшивата си версия.

Първоначално криминалистите се вързали. По време на огледа обаче лъжата лъснала. Мейзер е привикана в районното заради несъответсвия в показанията ѝ. Там тя предложила подкуп от 30 000 евро на криминалист. Той обаче не се поддал. Тогава Мейзер направила самопризнания. Обвинена е в причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп. След дълга сага, признания и отричане на признания делото завърши през февруари м.г., а месеци след това Мейзер се установи в Лас Вегас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко