Доц. д-р Михаил Околийски: Черният сценарий е наесен силна втора вълна COVID-19, съчетана с грип и морбили

https://www.24chasa.bg/novini/article/8619913 www.24chasa.bg
Михаил Околийски

Справяме се със заразата, но отпускане може да нанесе такъв удар 3 в 1

Никой не може да “види” ясно в бъдещето как ще се държи пандемията от коронавирус. Това каза експертът на СЗО от офиса в София доц. д-р Михаил Околийски.

Той напомни, че най-черният сценарий е през есента да се надигне мощна втора вълна на COVID-19, придружена от традиционен грип и отключване на някоя от ваксинопредотвратимите болести като морбили. Според Околийски подобна брутална комбинация сега ни е подминала, защото в България бяха взети мерки за грипна ваксинопрофилактика на хората над 65 г., а сега в първия възможен момент са възобновени ваксинациите на децата.

Според СЗО България се справя със заразата, но отпускане може да нанесе такъв удар 3 в 1.

Цялото интервю с доц. д-р Околийски четете ТУК

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко