Сътрудничеството между Китай и САЩ отговаря на интересите и на двете страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/8621237 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Между Китай и САЩ съществуват различия, но това не означава, че няма пространство и възможности за сътрудничество, заяви по време на вчерашната си пресконференция външният министър Уан И, предава Радио Китай.

На провеждащата се в Пекин Трета сесия на Националния комитет на КНПКС (НК на КНПКС) няколко негови членове посочиха, че мирното съвместно съществуване и реализирането на взаимна изгода отговарят на дългосрочните интереси на двете страни, а уважението към другия и съвместното развитие работят в полза на целия свят.

Членът на НК на КНПКС и директор на Центъра за изследвания на културния обмен между Китай и САЩ при Пекинския университет Дзя Цингуо призна, че „избухването на епидемията по принцип е полезно за сътрудничеството в борбата срещу нея, на е жалко, че то не върви добре". Според него, САЩ не само не работят ефективно с Китай за справяне с епидемията, но някои американски политици дори я използват, за да отправят критики и дискредитират Пекин. Той добави, че в момента почти всички предизвикателства, пред които е изправен света, се нуждаят от координация между Китай и САЩ. От дългосрочната гледна точка двустранните връзки имат основа за сътрудничество и пространство за подобряване.

Друг член на НК на КНПКС и сътрудник в Института за изследвания на САЩ при Китайската академия за обществени науки Джао Мей счита, че взаимното разчитане и развитие на Китай и САЩ отговаря на най-важните интереси на двете страни и на света. Според нея, Пекин трябва да фокусира върху своите проблеми, независимо от критиките от някои американски политици.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко