Чехия отмени последните ограничения заради коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8622169 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Чехите днес отново се върнаха в ресторантите, а децата- в училищата след вдигането и на последните ограничения, наложени заради коронавирусната епидемия, предаде Ройтерс.

Бизнесът в страната рестартира още на 20 април, но в последните две седмици се появиха две нови огнища на зараза, едното от които във въглищна мина, където бяха заразени 221 служители, предава БТА.

В Чехия има общо 9000 случая на зараза, като две трети от заразените са се възстановили. Починалите са 315. Властите твърдят, че епидемията е под контрол.

От днес чехите ще трябва да носят маски само в обществения транспорт или в затворените пространства. Някои хора обаче казват, че ще продължат да покриват устата и носа си, "тъй като с вируса нещата не са приключили, въпреки че без маска е определено по-добре".

Хотелите и други квартири в Чехия са отворени, но туристите в Прага са все още малко. Отворени са и други обекти, свързани със сектора на услугите. Децата започнаха да се връщат в началните училища, но на доброволна основа.

В страната бяха облекчени и ограниченията за събиране на много хора на едно място и от 8 юни ще бъде разрешено събирането на 500 души, а две седмици по-късно на 1000 души. Това ще позволи и подновяването на футболните мачове пред известен брой зрители.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на