Банов: 30 хил. ще е глобата за дупките по фасадата на СУ (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8622632 www.24chasa.bg
БОИЛ БАНОВ

Проф. Герджиков не коментира думите на министъра

Максималната глоба от 30 хил. лв. ще получи Софийският университет “Св. Кл. Охридски” за появилите се дупки по фасадата на Ректората по време на подмяната на климатичната система на сградата.

АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ
АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ

“Никой с нищо не се е съобразил, имаше разследване, както подобава. Получихме обяснения, които смятаме за нелепи, и ще бъдат наказани с най-високата възможна глоба”, каза министърът на културата Боил Банов пред bTV.

Подобен тип нарушения са рецидив за университета, категоричен бе Банов и даде пример със стопанисването на Ботаническата градина. Според него глобата няма да отпадне в съда.

“Мисля, че ректорът е бил подведен от хора, които му работят по имотите. Има си хора за имотите, които предлагат едно или друго. Ректорът ми е близък, но една от най-високите институции в българската култура и образование да допусне това, е недопустимо”, каза още културният министър.

Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков заяви пред “24 часа”, че досега не е коментирал нито един от многобройните брифинги и интервюта на министъра на културата по въпроса и че няма да ги коментира.

Скандалът около Ректората се разгоря в края на април, след като граждани сигнализираха със снимки в социалните мрежи, че по време на извънредното положение се дупчи по фасадата на сградата, която е паметник на културата. Още тогава от вуза отговориха, че нови дупки не са пробивани и единствено са премахвани външни климатични тела.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани