Чехия облекчава граничния контрол с Германия и Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8623365 www.24chasa.bg
Чехия ще спре системния и щателен контрол по границите си с Германия и Австрия СНИМКА: Pixabay

Чехия ще спре системния и щателен контрол по границите си с Германия и Австрия, въведен заради разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Вместо това от утре ще бъдат правени целенасочени проверки или такива на случаен принцип, каза министерството на вътрешните работи след заседание на кабинета.

Въпреки това остава в сила забраната за влизане на туристи. Връщащите се от чужбина чехи са задължени или да предоставят негативен резултат от тест за COVID-19, или да се подложат на карантина.

Нарушаване на закона за борба с инфекцията, включително незаконно влизане в страната, се наказва с глоба до 1 милион крони (40 000 долара), отбелязва БТА.

Всеки, който опита да избегне полицейски контрол, трябва да плати глоба в размер на около 2000 долара.

В началото на май Чехия удължи временния граничен контрол до 13 юни. Водят се интензивни преговори за повторно отваряне на границите за туристи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България