Отказали спирачки или газ вместо педал за стоп - шефка на жени социалистки влезе с джипа в магазин

https://www.24chasa.bg/novini/article/8627354 www.24chasa.bg
Социалистката Таня Найденова

Шефката на жените социалистки от София Таня Найденова разби витрината на магазин с джипа си при нелеп инцидент в понеделник.

При нелепия инцидент няма пострадали,

съставиха акт за неправилна маневра на

Таня Найденова, която опитвала да паркира

Следобед в почивния ден тя имала работа в центъра на София. Видяла свободно място по ул. “Дякон Игнатий” точно до Централна поща. Вместо да спре в очертанията на паркомястото обаче, джипът на Найденова продължил, ударил знак, минал през тротоара и влязъл с трясък в магазина. За щастие, в този момент там нямало минувачи, а в търговския обект продавачката била сама. Разминала се с уплах, а магазинът - с разбито стъкло на витрината. 

Найденова изчакала полицаите на място. Обяснила, че спирачките ѝ отказали. Според униформените обаче е по-вероятно тя да е объркала педала за спиране с този за газта и така да се е стигнало до инцидента. Джипът, управляван от 65-годишната жена, е автоматик.

Заради произшествието на Найденова е съставен акт за неправилна маневра. На управителя на магазина е издадено предписание за материалните щети. С него може да заведе дело срещу Найденова или компанията, с която тя има сключена застраховка “Гражданска отговорност”. Любопитното е, че возилото е с две еднакви числа в регистрационния номер - 8383. Подобна комбинация струва 300 лв. по тарифите на МВР, които бяха актуализирани през 2018 г. Преди това сумата бе 50 лв.

Таня Найденова е виден активист на БСП и е приближена до лидерката Корнелия Нинова, разкриха запознати от червената централа.

Тя е шеф на обединението на жените социалистки в София и член на партийната Централна избирателна комисия, която беше сформирана за прекия избор на лидер. Вотът обаче се отложи заради коронавируса.

Таня Найденова е била и два мандата общински съветник в София от 2003 до 2011 г. През 2008 г. името ѝ беше намесено в скандал с разпределението на линиите на градския транспорт между различни фирми. Тогава изтече запис от разговори между общинари, в които се споменава името Таня, без да става ясно за кого се отнася. По това време в конкурсите за линиите в столицата участвала фирма на Коста Илиев, който е съдружник с Таня Найденова и неин близък. Социалистката отрича да има интереси в транспортния бизнес.

Скандалът затихна и през 2014 г. Таня Найденова беше назначена за шеф на Патентното ведомство в правителството на Пламен Орешарски, когато управляваха БСП и ДПС.

Според декларацията ѝ пред Сметната палата оттогава тя и съпругът ѝ Димитър имат два джипа “Мерцедес”, но много по-стари от този, с който тя катастрофира.

“24 часа” потърси Найденова на мобилния ѝ телефон, но тя не отговори. Освен с партийна дейност в БСП тя има и бизнес с туроператорска дейност и търговия. Управлява и фондацията “Слънце за децата ни” заедно с Коста Илиев. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял