"Търкиш еърлайнс" възобновява полети от 5 юни, пътниците - с маски

https://www.24chasa.bg/novini/article/8627506 www.24chasa.bg
Самолет на "Търкиш еърлайнс" СНИМКА: Ройтерс

Турските авиолинии, които се предвижда да възобновят полетите си от 5 юни т.г. (това ще стане поетапно, отначало вътрешните линии, а след това по международните), обявиха новите правила, които ще бъдат задължителни за пътниците заради коронавируса, предава БТА.

Генералният директор на "Търкиш еърлайнс" Билял Екши посочи,че те ще бъдат групирани в 5 точки.

Задължително е носене на маски при пътуването, като маските ще се сменят на всеки 4 часа при дългите дестинации. Това означава, че всеки пътник ще трябва своевременно да се погрижи да има резервни маски в себе си.

Специално внимание ще се отделя за спазване на социалната дистанция, на миенето и дезинфекцирането на ръцете, ще се насърчава ползване на онлайн услугите при закупуване или смяна на билетите и местата.

На пътниците ще бъде разрешено да носят в самолета само една малка ръчна чанта. Останалият багаж задължително ще се чекира.

Няма да се допускат опашки и допир между пътниците в коридорите. Пътниците ще бъдат повиквани поотделно с анонс както при качване, така и при слизане от самолета.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани