Съкращават 6770 служители на "Боинг" в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8631026 www.24chasa.bg
"Боинг" съкращава 6 770 свои служители в САЩ СНИМКА: Pixabay

"Боинг" (Boeing Co) заяви в сряда, че елиминира повече от 12 000 работни места в САЩ, включително съкращаване на 6 770 работници, тъй като най-големият американски самолетопроизводител се преструктурира заради силно негативното въздействия на пандемията от коронавирус.

Компанията също разкри, че планира "няколко хиляди оставащи уволнения" през следващите няколко месеца, но не уточни къде ще бъдат направени те.

През април "Боинг" обяви, че до края на 2020 г. ще намали 10% от работна си сила в световен мащаб, която възлиза на около 160 000 служители.

В сряда компанията заяви, че е одобрила 5 520 от нейните американски служители да бъдат доброволно съкратени и те ще напуснат "Боинг" през следващите седмици. В същото време обаче компанията разкри, че през тази седмица ще уволни принудително и 6 770 свои работници, отбелязва БНР.

Целта е да бъдат намали разходите, тъй като "Боинг" е изправен пред силен спад в търсенето на самолети заради пандемията на коронавирус.

През април компанията отчете нула поръчки за втори път тази година, като в същото време клиенти на "Боинг" анулираха още 108 поръчки за принудително приземения модел 737 MAX, което доведе до най-лошият старт за годината от 1962 г. насам.

Това наложи през миналия месец "Боинг" да набере средства за 25 млрд. долара чрез облигационна оферта, което позволи на компанията да избегне поне временно взимане на държавна помощ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи