Обвиниха Огнян Янакиев, бил адв. Гълъбова пред двете й деца

https://www.24chasa.bg/novini/article/8633449 www.24chasa.bg
Огнян Янакиев

Обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди получи Огнян Янакиев. Той е подведен под отговорност заради побоя над столичната адвокатка Галя Гълъбова, която удрял пред 2-те й деца.

Наглото престъпление се случи на 24 април в с. Говедарци, община Самоков. Около 20 часа Гълъбова и едно от децата й слизали към центъра на селото. Адвокатката чула свистене на гуми отдалеч. Това била колата на Янакиев, която  за малко да ги блъсне. Гълъбова дори изскочила на пътя и ръкомахала, за да предупреди шофьора да намали. Според нея ударът се разминал на няма и метър. Шофьорът намалил за малко и продължил.

В центъра на селото юристката видяла автомобила и отишла да направи забележка на водача. Него го нямало, а седалката до шофьора седяло момиче. “Попитах я какво правят и казах, че са щели да убият детето ми”, разказа Галя Гълъбова пред “24 часа”. Когато момичето слязло, вместо извинение Гълъбова била нападната. 

“Ти по кой капак ще чукаш, к***о мръсна? Пази си детето!”, крещяла девойката, след което я ударила и заплюла в лицето. “Аз я избутах настрани, а тя почна да крещи и да ме обижда. Викаше: “Ще те пребием, к***о. Тогава усетих удар в главата отзад”, разказа адвокатката след побоя. Тя се хванала за страничното огледало на колата на Янакиев, който започнал да я рита в тила. “По инстинкт си закрих лицето. Усещах ударите и чувах как децата ми викат”, описва ужаса Гълъбова. Другият ѝ син бил там с приятелка на Галя и станал свидетел.

След нападението Янакиев бил задържан от МВР. Полеви тест показал, че е карал на два вида дрога. Тройна експертиза от кръв и урина обаче го оправда за шофиране под влиянието на наркотици.

След едномесечно разследване Янакиев вече е обвинен за побоя. Той е по хулигански подбуди. Ако бъде признат за виновен, 26-годишният мъж може да получи до 1 г. затвор или пробация. В момента е на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов