Китай е готов на международно сътрудничество за овладяване на коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8633903 www.24chasa.bg
Ли Къцян Снимка: Радио Китай

На 28 май китайският премиер Ли Къцян заяви, че Китай е готов да си сътрудничи с международната общност, за да може човечеството да се справи с новия коронавирус, съобщава Радио Китай.

Същия ден бе закрита третата сесия на 13-то ОСНП, след което Ли Къцян отговори на въпроси на китайски и чужди журналисти. Относно произхода на новия коронавирус той заяви, че научните изследвания могат да помогнат за по-добрия контрол на епидемията. Различните страни ускоряват разработките на ваксини, откриването на ефективни лекарства и тестове. Всички те са общи продукти на целия свят.

Ли Къцян добави, че в момента международната общност е изправена пред две предизвикателства - контрола и превенцията на епидемията и възстановяването на икономическото и социално развитие, като и двете се нуждаят от международно сътрудничество.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко