Трикове да изглеждаш блестящ в мрежата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8640277 www.24chasa.bg
КАЙЛИ ДЖЕНЪР СНИМКА: РОЙТЕРС

Използването на фонове и филтри вече не е занимание само за онлайн звезди

22-годишната Кайли Дженър за втора поредна година оглави класацията на “Форбс” за млади самоизградили се милиардери. Богатството ѝ се изчислява на 1,2 млрд. долара, след като успя да продаде 51% от козметичната си компания за 600 млн. Тя пуска първата си линия с гримове през 2015 г,. възползвайки се от популярността си на тийнеджърска риалити звезда от клана Кардашиян-Дженър. Продуктите ѝ се продават по интернет и се изчерпват мигновено благодарение на непрекъснатото общуване на Кайли с нейните почитатели в мрежата.

Дженър често е критикувана, че използва различни компютърни програми, за да изглежда по-красива. Първоначално се опитваше да ги опровергава, но бързо осъзна, че от това също може да се вадят пари и преди две години пусна собствен филтър, който позволява на последователите й да тестват безплатно седем цвята от нейните червила. По време на пандемията пък се появи с невероятни сини очи, което отново предизвика вълна от възхищение и въпроси какъв филтър е използвала.

Американката има повече от 270 млн. последователи в социалните мрежи и казва, че нейният бизнес успех се дължи на интернет. Тя разчита само на 12 служители и на майка си, за да поддържа своята онлайн империя. Разходите ѝ за маркетинг и реклама са нищожни, тъй като прави повечето неща сама. Това обаче означава много часове в мрежата, и то винаги в перфектен вид.

Нещо, което по време на коронавируса започна да се налага на все повече хора. И ако са правилни прогнозите, че дистанционната работа ще е една от ползите от пандемията, умението да се представяш добре във видеоразговори ще става все по-важно.

По начина, по който изглеждате на екрана, събеседникът бързо си създава мнение за вас, казва пред Би Би Си бившата канадска телевизионна журналистка Съни Ленардузи, която в момента ръководи свой канал в ютюб. Според нея осветлението е едно от най-важните неща. Най-добре е то да е естествено и фронтално, така че да покрива равномерно цялото лице. Такова осветление подчертава вашите очи и прави вашата външност да изглежда представителна, обяснява Ленардузи. Затова поставяйте компютъра си пред прозорец. Ако го държите обратно по време на видеоразговор, отсрещната страна ще ви вижда като тъмен силует. Освен това рискувате идващата пряко светлина да дразни и вашите събеседници.

Лошото осветление създава и грозни сенки на лицето, придавайки уморен, болнав, а понякога и страховит вид, посочва Нима Танг, която управлява козметичен канал в ютюб с повече от милион абонати. Ако в стаята няма прозорци или пък не е възможно да направите свое работно място пред тях, поставете лампа точно зад лаптопа пред лицето си.

Положението на камерата също е от значение. Трябва да е на нивото на очите или по-високо. Иначе рискувате да се представите с двойна брадичка или ноздрите ви да заемат централно място.

Грижата за кожата на лицето е друг сериозен фактор, макар да има вече всевъзможни филтри, които могат да подобрят положението. Използването им в страни като Южна Корея например е толкова разпространено, че се възприема за форма на учтивост да обработиш своя образ компютърно, преди да го споделяш в мрежата. Говори се вече дори за филтърна култура, след като някои от козметичните гиганти започнаха да пускат свои платформи за виртуален грим, а се правят и опити за дигитални дрехи.

Танг обаче предупреждава, че технологиите не са всичко, което може да ви представи по най-добрия начин в мрежата. “Трябва да се подготвяте като за среща на живо и дори повече. По време на видеоразговор хората често забравят, че са пред камера, и започват да се разсейват с други неща, например ровейки в телефона си, което се вижда от събеседниците им и не прави добро впечатление”, казва Танг. В началото на пандемията много компании се оплакаха от подобни проблеми при онлайн общуването със служителите си. Някои го решиха чрез използването на програми, които размазват втория план, или пък преминаха само на аудиовариант, след като стана ясно, че домашният интериор на колеги разсейва или пък потиска. Затова експертите по онлайн общуване съветват да се използат програмите на интернет платформите за изкуствен фон.

Колкото да ви се струва подходящо да седите пред библиотеката си или любима картина, специалистите казват, че това не е добра идея. Възможно е събеседниците ви да си изградят погрешни впечатления за вас въз основа на книги, които държите, или пък произведения на изкуството. Разбирането, че са далеч и не се виждат добре, в света на интернет не работи. Съществуват редица програми, които могат да увеличат изображението, да го сравнят със съществуваща информация в мрежата и да разкрият съдържанието му.

Трябва да се избират обикновени фонове, необременени с детайли. Същото правило важи и за облеклото. Рокли без ръкави, с голи рамене, потници или прекалено разкопчани ризи няма да допринесат много за служебен видеоразговор дори в горещини. Проучвания са показали, че подобни неща разсейват.

“Трябва да изглеждате така, сякаш сте добре подготвени за среща или преговори, включително външно, а около вас да е чисто и подредено”, обяснява Ленардузи. Тя разказва, че когато стартирала онлайн бизнеса си, използвала ъгъл от масата си за хранене и винаги се притеснявала дали няма да се видят немити чинии. Затова препоръчва разсейването да се сведе до минимум.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве