Стево Пендаровски е разговарял по телефона с папа Франциск

https://www.24chasa.bg/novini/article/8640909 www.24chasa.bg
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски СНИМКИ: Ройтерс

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е разговарял по телефона с главата на Римокатолическата църква папа Франциск, съобщи МИА.

Пендаровски изразил съжаление, че пандемията от COVID-19 е попречила на визитата му във Ватикана за отбелязване на 24 май, деня на общослявянските просветители Св. св. Кирил и Методий. Пендаровски подчертал значението на миналогодишното историческо посещение на папа Франциск в Северна Македония и интереса на страната да засили връзките със Светия престол във всички сфери от общ интерес, допълва БТА.

Двамата събеседници също обменили информация за ситуацията, свързана с пандемията от COVID-19. Пендаровски признал ролята на папа Франциск за окуражаването на хората да демонстрират солидарност като основен елемент в борбата срещу пандемията и нейните ефекти.

Пендаровски отбелязал огромния принос на папа Франциск в глобални въпроси, които засягат всички, като мирът, борбата с бедността, хуманното третиране на бежанците и мигрантите, промените в климата и околната среда, се казва в съобщение на кабинета на Пендаровски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"