Кучетата не са включени в списъка на земеделското министерство с разрешените за отглеждане в домакинствата животни

https://www.24chasa.bg/novini/article/8643493 www.24chasa.bg

Китайското министерство на земеделието и селските райони в петък представи списък с 33 вида животни, които могат да бъдат отглеждани в домакинствата, който обаче не включва кучетата.

Националния каталог на генетичните ресурси на добитък и домашни птици се състои от 17 традиционно отглеждани в Китай животни, сред които прасета, крави, кози, пилета и патици, и 16 екзотични, като елени, пуйки, щрауси и алпака. Някои животни в списъка са негодни за консумация, например норки, лисици и миещи мечки.

От Министерството посочиха, че тези животни и домашни птици са опитомени и отглеждани от хората от дълги години, използват в селското стопанство и да предоставят на хората месо, яйца, мляко, вълна и кожа.

Кучетата обаче не са включени в този списък, което предизвика безпокойство сред обществото дали като домашни любимци трябва да бъдат забранени за консумация.

От Министерството отговориха, че кучетата се считат за домашен любимец, а не за традиционен добитък по целия свят. Освен това в Китай те се опитомяват от векове и в миналото са били отглеждани, за да охраняват домакинствата, за лов и като овчари. Днес те се размножават за домашни любимци, за спасителни операции и като кучета-водачи.

Макар че не са включени в каталога, от Министерството обясниха, че отглеждането им не е забранено, но е задължително да бъдат регистрирани и имунизирани.

Някои потребители на „Sina Weibo" подкрепиха решението на Министерството, докато други са на мнение, че отравянето и убиването на кучета също трябва да бъде забранено със закон.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на