Атанас Бобоков: Имената и сумите са бележки, взех ги от книгата "Най-богатите българи"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8645495 www.24chasa.bg
Офиси и къщи на Атанас и Пламен Бобокови в Русе бяха обискирани

Като гледах пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, не се говори за обвинения, а се показва гърба на една снимка, която е взета от моя дом.

Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки. В единия от редовете пише: Ние - Атанас и Пламен Бобокови и се споменава една сума. Защо трябваше да се споменават някакви милиони - 70, 100 млн.  Защо никой не прочете обяснението ми, откъде са тези суми.  Това заяви преди минути в спецсъда Атанас Бобоков. 

Той собственоръчно написал обяснение, когато снимката била открита в дома му в хода на изземването. 

В килията даже един от арестантите се пошегувал с него с думите: Допиши и мен с някой милион.

"Сега излезе, че имам да давам или да вземам тези милиони. Затова казах на човека, че сега ще си взимам парите и той ми отвърна: Тогава не ме дописвай".  

"Не мога да разбера защо по този начин трябваше да започне оплюването. Всичко се бута при италианския боклук, който се возел по море, влакове и камиони. Ние сме купили фирма за милиони евро там.  Тя е в Северна Италия, в областта Ломбардия, който е най-стриктния район откъм екология, защита.  Ние сме я купили,  за да можем да използваме италианския потенциал", каза още той. Бобоков говори около 10 минути пред съда.   

Той добави, че произвеждат 3,5 милиона батерии, продават ги в 64  държави, имат производствени фирми в 8 държави, сега предстои в девета - в Тунис 

"С това обвинение се слага кръст на един завод във Враца, който е  върхът в акумулаторното производство. Слага се кръст и на всякакво международно фианансиране. Кой сега ще финансира - едният брат в затвора, другият срещу 1 млн. лева пуснат на свобода. Нищо добро не чака 1300 работници в "Монбат", каза още Бобоков..

Той имал намерение да създава още 150 работни места във Враца, сега нямало да му дадат финансиране, даже и да бъде оправдан. 

Според него престъпната група била много странна. С единия от членовете й се запознал в кемионетката.

Разбирам от бизнес и отговорност, каза Бобоков. Смятам , че съм невинен, заключи той.  

Очаквайте подробности!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на