Кунчев: 6 нови случая на COVID-19 у нас. Ситуацията е оптимистична (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8646224 www.24chasa.bg
Ангел Кунчев СНИМКА: Министерски съвет

6 са новите случая на COVID-19 за 24 часа у нас, като 3 от тях бяха приети в болница. Това съобщи доц д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на националния оперативен щаб.

Той посочи, че изявлението му ще бъде кратко, защото ситуацията става все по-оптимистична.

Няма новозаразени деца до 18 години през последното денонощие. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Няма починали.

Новите случаи в САЩ са 20350, в Бразилия - над 16, в Русия - над 9 хиляди. В САЩ са починали 638, в Бразилия - 480, в Русия - 130, добави Кунчев.

Епидемията бързо се разраства в Южна Америка. На Балканите най-много са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Турция - 839, в Румъния са 124, в Сърбия са 31, в Република Северна Македония - 62, посочи Кунчев.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена