ДАЗД отбелязва 1 юни с инициативата " Най-голямото детско "благодаря" "

https://www.24chasa.bg/novini/article/8646335 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отбележи Деня на детето с празничен концерт-спектакъл. Този път събитието ще съчетае талантливите изпълнения на деца с началото на набирането на детски видеа, които ще се включат в общо видео "Най-голямото детско "благодаря" ". Това съобщават от ДАЗД.

Целта е да се покаже, че децата в България ценят хората до тях - семейството си, тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и с които са щастливи.

"Думата "благодаря" е една от вълшебните думи в българския език. Тя е послание, което отваря сърцето от един човек към друг. Магията й носи енергия, която колкото повече употребяваш, толкова по-добър човек ставаш. На първо място винаги стои благодарността на детето към родителите.Тя е заряд, който радва и мама, и тате. Вярвам, че децата усещат, че да благодариш на близките и приятелите си, не е дежурно задължение, а искрено отношение. Иска ми се това да е новият вирус, който да зарази всички хора и да направи живота ни по-добър", посочва инициаторът д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД, цитирана в съобщението.

От 1 юни до края на 2020 година ДАЗД ще събира кратки видеа, до 20 секунди, които ще се монтират в един видеоклип и ще се подготви кандидатурата на децата от България за рекордите на Гинес. "Колкото повече видеа съберем, толкова по-голям е шансът да спечелим. Наградата е благородна - освен че ще прослави българските деца, сумата от нея ще се разпредели за подкрепа на деца без родители и за деца с изявени дарби", посочват от ДАЗД.

Детското "благодаря" е сила, която заслужава да подкрепим. Когато благодарим на познати или непознати, разбираме колко малко му трябва на човек, за да се почувства уважен и ценен. Екипът на ДАЗД вярва, че доброто и благодарността вървят ръка за ръка, заявяват от ДАЗД.

ДАЗД кани всички деца да се включат в инициативата и да споделят празника пред екраните на 1 юни 2020 г. в 15.00 часа. Ще се излъчва на живо във Фейсбук страницата и YouTube канала на ДАЗД.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко

Ликвидация на съвместния си бизнес с Младен Михалев-Маджо е стартирал Васил Божков, показа проверка на "България Днес". Укриващият се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения и някогашният бос от СИК са на път да сложат край на продължилото близо три десетилетия ползотворно сътрудничество. След постигнат консенсус те са задвижили процедурата по ликвидация

Опасни боклуци, заровени в силажна яма, започна да копае багер под надзора на прокуратурата. В дупката в бившето ТКЗС на Червен бряг се смята, че има 60 тона отпадъци от електроника и акумулатори. Боклуците бяха открити през май и се смята, че са заровени там преди 2-3 или повече години. Вероятно са внесени от чужбина