От днес в Сърбия позволяват събирането на до 1000 души на открито

https://www.24chasa.bg/novini/article/8646599 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От днес, 1 юни, в Сърбия ще бъде позволено на открито да се събират до 1000 души в рамките на допълнителното разхлабване на мерките за борба с COVID-19, съобщават белградските издания.

Също така на спортните събития на открито ще бъде позволено присъствие на публика с поддържане на дистанция от 1 метър или зрителите трябва да сядат през едно място.

На закрито максималният брой хора на едно място е 100.

От днес училищата в Сърбия ще могат да организират детски екскурзии и обучение сред природата, предава БТА.

Екскурзиите обаче трябва да се осъществяват само на територията на Сърбия.

Белградските издания съобщават, че министърът на икономиката на Косово Розета Хайдари е издала наредба за изпълнение на реципрочните мерки в търговските отношения със Сърбия в съответствие с решенията на правителството в Прищина.

Тя е наредила от пазара на Косово да бъдат отстранени всички стоки, които не са в съответствие с действащото законодателство. Наредбата на Хайдари идва веднага след като косовското правителство въведе мерки на реципрочност за сръбските стоки, според които нито дадена пратка не може да влезе в Косово, ако на съпътстващата документация не се посочва името "Република Косово", отбелязват изданията.

От днес гражданите на Сърбия, ако желаят, ще могат да се тестват дали имат антитела на коронавируса. Цената на теста ще бъде 1200 динара, съобщават сръбските вестници.

Вестник "Блиц" съобщава, че президентът на Сърбия Александър Вучич ще пребивава днес на работно посещение в Република България, където ще се срещне с министър-председателя на България Бойко Борисов. По време на посещението е планирано да бъдат посетени строителните работи по изграждането на магистрала от границата на Сърбия до София и газопровода "Балкански поток", съобщи пресслужбата на Вучич.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска