Ще успее ли Китай да ликвидира бедността в цялата страна до края на годината?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8647349 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Ликвидирането на бедността във всички райони на Китай до 2020 г. е една от ключовите цели на страната. До края на годината остават седем месеца. Дали Китай ще се справи с тази задача?
Според директора на Службата за борба с бедността и развитието към Държавния съвет Лиу Юнфу до май 2020 г. броят на бедните окръзи е намалял от 832 на 52, предава радио Китай.

През 2012 г. от Службата определиха 592 ключови бедни окръга, върху които да се насочат усилията за борба с бедността, като изброиха и още 680, които се намират в 14-те „бедни района" на страната. За да бъде изваден от списъка, по-малко от 2% от населението на съответния окръг трябва да живее под прага на бедността. За по-слабо развитите западни райони те трябва да са 3%.

През 2016 г. 28 окръга бяха избавени от бедността, с което Китай за първи път от повече от 30 години съкрати списъка на най-бедните райони.

Тези 52 окръга, които включват 1 113 бедни села, се намират предимно в западните части на страната. За да гарантира, че те ще излязат от списъка на бедните райони, се предвижда да се гарантира на жителите им достъп до образование, основни здравни услуги, жилища и питейна вода. Ще бъдат изпратени и експерти и консултанти, които да помогнат на земеделците да увеличат добива и качеството. В предприятията, които възстановяват производството, ще бъде дадено предимство на работниците от бедните райони. Тази година Китай ще отпусне и 146,1 милиарда юана (20,6 милиарда щатски долара) за борбата с бедността. В същото време ще засили надзора върху използването на финансовите средства и плановете за прилагане на мерките за ликвидиране на бедността в тези 52 окръга.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на