Прокуратура иззе от офисите на Васил Божков нови културно-исторически ценности

https://www.24chasa.bg/novini/article/8650932 www.24chasa.bg

Специализираната прокуратура продължава действията по разследването вофисите на обвиняемия Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата.

В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество новипредмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са снеизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове накопия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са билисъхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти заопазването им.

Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си подокументиране на престъпни деяния срещу културно-историческотонаследство на Република България при строго спазване на правилата заопазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Във връзка с високия обществен и медиен интерес, публикуваме снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности, пишат от прокуратурата.

По-късно Васил Божков написа във фейсбук, че тези ценности не били нови, иззети били още през февруари. .

Прокуратура иззе от офисите на Васил Божков нови културно-исторически ценности

Прокуратура иззе от офисите на Васил Божков нови културно-исторически ценности

Прокуратура иззе от офисите на Васил Божков нови културно-исторически ценности

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана