40% от китайските родители: Децата са пристрастени към мобилните устройства

https://www.24chasa.bg/novini/article/8651917 www.24chasa.bg

Над 40% от родителите в Китай са уверени, че децата им са пристрастени към мобилните устройства, сочат резултатите от скорошно проучване на „Children's Day". То стига до заключението, че социалните медии помагат на децата да създадат приятелства, но вреди на семейните отношения, информира Радио Китай.

Децата на възраст между 10 и 17 г. са прекарвали средно по 4 часа и 36 минути на мобилните устройства по време на епидемията от новия коронавирус, което е с два часа и шест минути повече, според доклад на пекинска консултантска компания.

Според доклада, 31% от родителите, участвали в проучването, казват, че децата им прекарват твърде дълго време на мобилните устройства, докато 43,5% са на мнение, че те са станали „зависими".

Децата и тийнейджърите в Китай използват средно по 2,51 социални приложения, като най-популярни са WeChat, QQ и Douyin, като 23,5% от тях непрекъснато се опитват да намалят прекарваното на мобилните устройства време, а 41,5% правят това понякога.

В анкетата се включили 1 208 родители от селата и градовете. Колкото по-големи са децата, толкова повече общуват чрез социалните медии, като тези в големите градове са по-склонни на онлайн общуване, сочат резултатите от проучването.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на