Българските храни, които всички обичаме

https://www.24chasa.bg/novini/article/8656189 www.24chasa.bg

Традиционните български храни определено са едно от националните ни богатства и повод за гордост. Дори и във време, когато имаме достъп до огромно разнообразие от продукти от цял свят, родният вкус продължава да бъде все така обичан и търсен. Радващо е, че в големите търговски вериги можем да открием все повече български стоки. Така например в BILLA 90% от асортимента се доставя от български фирми, като за наличието на български продукти по рафтовете на магазините от веригата се грижат над 460 родни производители. Със сигурност във веригата ще намерите всичките ви любими български продукти, но за да ви улесним, ви представяме списък с няколко ключови категории, които да не пропускате.

Млечни продукти

Киселото мляко е една от емблемите на България пред света, благодарение на бактерията Lactobacillus bulgaricus, която се среща само у нас. Бялото сирене пък притежава уникален вкус и е богат източник на протеини, минерални соли, калций и калий. Традиционните млечни продукти имат безспорни предимства и са неизменна част от българската трапеза. В BILLA знаят това и по тази причина 80% от всички млечни изделия, които се предлагат във веригата, са произведени у нас.

Плодове и зеленчуци

В миналото страната ни е била известна в цяла Европа с уникално вкусните си плодове и зеленчуци. Това не е случайно. Опитайте един български домат например и ще разберете защо е така. Качествените плодове и зеленчуци са неизменна част от всеки балансиран режим за хранене. Затова ги подбирайте внимателно. Собствената марка на BILLA – BILLA Градини – предлага свежи български плодове и зеленчуци, произведени в над 150 градини в цялата страна. Те са отгледани по специална програма и сa с минимални и дори без остатъчни количества пестициди. Сортовете за марката BILLA Градини се подбират внимателно, а процесът от засаждането до доставянето на продуктите в магазините се контролира стриктно, така че до клиентите да достига само най-доброто.

Месо и месни деликатеси

Въпреки новите тенденции в храненето месото продължава да заема важно място в менюто на българина. Когато купуваме месо, за нас е важно то да бъде качествено и с доказан произход. Всичко това предлага собствената марка на BILLA Българска ферма за 100% прясно българско месо с неповторим вкус.

В традиционната ни кухня откриваме и уникални месни деликатеси, които по нищо не отстъпват на някои от популярните по цял свят колбаси. В BILLA разнообразието от родни вкусотии е толкова голямо, че това е категорията, в която се предлагат най-много български продукти – цели 85% от всички колбаси и месни деликатеси са произведени у нас.

Освен богатото изобилие от любими родни продукти на рафтовете на BILLA, сега може да избирате и страхотни български предложения на Фермерския пазар - „Произведено във фермата“ на паркинга на магазина в кв. Младост 1А, бул. „Александър Малинов“. Второто издание на фестивала организиран от Фондация Биоселена, което ще се проведе на 6 юни, отново ще даде възможност на клиентите да се запознаят с близо 30 малки родни производители и да опитат от занаятчийските им продукти. Акцентът на съботното издание ще са любимите на всички череши и други сезонни плодове и зеленчуци.

Не ви остава друго освен да подготвите внимателно списъка за следващото си пазаруване и да не подминавате родните храни, защото от българското по-хубаво няма.