Качеството на въздуха в големите градове на Китай е било по-добро през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8656305 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Качеството на въздуха в големите градове на Китай през 2019 г. е било значително по-добро, според годишен доклад за състоянието на околната среда в страната, който бе представен във вторник. Относно тревогите за плътността на озоновия слой висши държавни служители отбелязаха, че вредата от озона за хората може да бъде предотвратена и контролирана, съобщава Радио Китай.

157 от 337 китайски града са покрили стандартите за качеството на въздуха, като средно дните с добро качество на въздуха са били 82%, се посочва още в публикувания от Министерството на екологията и околната среда доклад.

Градовете с най-добро качество на въздуха през 2019 г. са били Лхаса в Тибетския автономен район, Хайкоу в провинция Хайнан и Джоушан в провинция Джъдзян, а с най-лошо – Анян в провинция Хънан, Синтай и Шъдзяджуан в провинция Хъбей.

През 2019 г. дните с озоново замърсяване са били 41,8% , превръщайки се в основен проблем за качеството на въздуха през лятото. „Озонът се увеличава обикновено, когато температурите са високи и слънцето по-силно. Но докато хората са на закрито, вредата от него може да бъде предотвратена", казва Бай Циуюн, началник на отдела за екологичен мониторинг на Министерството.

Според тригодишния план на китайското правителство за борбата със замърсяването на въздуха, до 2020 г. плътността на ФПЧ 2,5 в силно замърсените градове трябва да падне под 18% спрямо нивата от 2015 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на