Радио Китай: Майк Помпео е истинският враг на Запада

https://www.24chasa.bg/novini/article/8656328 www.24chasa.bg
Майк Помпео СНИМКА: Радио Китай

Неотдавна в интервю за телевизия „Фокс Нюз" американският държавен секретар Майк Помпео заплаши Европа като заяви, че в момента Китай подкопава интересите на САЩ и съюзниците им и представлява заплаха за Запада. Той провокира раздвоение като заяви, че Европа и САЩ трябва заедно да се справят с Китай.

Лъжата си остава лъжа. Пред кризата за цялото човечество каква роля играе Помпео? На европейците е ясно. На проведената среща на външните министри на Г-7 Майк Помпео разпространи слуха, че вирусът произхожда от лаборатория в Ухан и заяви, че страната му ще спре финансирането и ще напуне СЗО. Това е в разрез с провежданата от Европа политика за многостранност и сътрудничество и не получи подкрепата в тях.

Като супердържава САЩ бездействаха пред епидемията, отнела живота на повече от 100 000 души там. Инцидентът, при който американски чернокож бе убит от бял полицай предизвика вълна от демонстрации. Американският президент заплаши, че ще използва военна сила да потуши протестите. Къде тук са човешките права на американските граждани? В момента повече от 10 журналисти, отразяващи протести и демонстрации бяха атакувани от полицаи, а някои дори и арестувани. Къде е тук свобода на словото?

Хората видяха, че след началото на епидемията Китай и Европа си помагат взаимно. Неотдавна германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще запази сътрудничество с Китай, тъй като това е от важно стратегическо значение за страната ѝ. Гръцки медии публикуваха коментар, в който се казва, че отношенията между Китай и Европа се сближава от управлението на кризата в общественото здравеопазване. Ясно е, че Европа не желае да стане преносител на политически скандали, планирани от Майк Помпео.

(От Радио Китай)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко