Жертвите на COVID-19 в Обединеното кралство се увеличиха с 359 и достигнаха 39 728

https://www.24chasa.bg/novini/article/8659603 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Броят на починалите в Обединеното кралство с положителен тест за Ковид-19 се увеличи с 359 и достигна 39 728, съобщи днес британското правителство, цитирано от Ройтерс.

Отделно от тази статистика за смъртните случаи в Обединеното кралство тази сутрин бяха оповестени и други обобщени данни. При тях са използвани официални данни от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия главно въз основа на издадени смъртни актове и включващи случаи, при които се подозира, че е причината е Ковид-19. Те показват, че към днешна дата общият брой на починалите в Обединеното кралство е над 50 000, предаде БТА. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена