Германец е заподозрян за изчезването на Маделин Маккан преди 13 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/8660874 www.24chasa.bg
Мадлин Маккан СНИМКА: Ройтерс

Това е една от първите по-сериозни следи за разследването, започнало през 2007 г.

„Скотланд ярд“ обяви, че има нов заподозрян за изчезването на Маделин Маккан преди 13 години. 43-годишният мъж в момента е в затвора заради други обвинения, но има данни, че той се е намирал в близост до хотела в Прайя де ла Луж, откъдето е изчезнало британчето, предава btv.

Изчезването на Маделин Маккан е може би един от най-необичайните и заплетени криминални случаи в света. По него са правени редица разследвания през годините, снимани са и документални филми.

Тригодишната Маделин изчезва на 3 май 2007 г. от хотелски комплекс в Прайя де ла Луж, Португалия. Момиченцето било оставено от родителите си в хотелската стая да спи вечерта, докато те вечеряли на метри от нея. Маделин обаче изчезва безследно.

Години наред властите удрят на камък при търсенето на детето главно заради липсата на каквито и да било доказателства. В един момент полицията започва да подозира и родителите на Маделин в това, че са я продали на трафиканти в Португалия – теория, която бива отхвърлена по-късно.

Родителите на Маделин не се отказват от търсенето, което продължава вече 13 години.

Според разследването на „Скотланд ярд“ мъжът, чието име не се споменава, трябва да е бил на около 30 години, когато е изчезнала Маделин.

Разследващите са установили, че той се е намирал в същия курорт в Португалия когато момиченцето е изчезнало. Те успяват да възстановят това по телефонни разговори на мъжа.

Според наличните доказателства и свидетелски показания Маделин е изчезнала между 9 и 10 ч. вечерта от хотелската си стая, а заподозреният е провел телефонен разговор в близост до същия хотел час по-рано.

От „Скотланд ярд“ помолиха обществото за помощ, като споделиха важна информация за заподозрения, телефонните номера, както и автомобилите, с които се е движел, един от които – „Фолксваген" ван.

„Знаем, че този мъж е бил там с този ван няколко в дните преди изчезването на Маделин, а и след това. Някой може да го познава и призоваваме който има каквато и да е информация – нека я сподели с нас“, казаха от полицията.

Заподозреният е осъждан многократно за различни престъпления, едно от които сексуален тормоз на деца. От полицията го описват като висок, слаб, с бяла кожа и къса руса коса.

Мъжът е живял в къща близо до Прайя де ла Луж в продължение на години.

Разследването стигнало до германеца през 2017 г., когато отново след апел на полицията, властите получили информация за мъжа.

В официално изявление от родителите на Маделин Маккан те призовават за помощ. „Това, което винаги сме искали е да разберем истината и отговорните да си понесат последиците. Никога няма да се откажем от търсенето на Маделин докато е жива, но ако разследването приключи по друг начин – просто трябва да знаем и да намерим своя мир“, казват Кейт и Гери Маккан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на