Радио Китай: Има ли истинска свобода на словото в САЩ?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8661238 www.24chasa.bg

Неотдавна при предаване на живо от мястото на протест журналист на CNN стана свидетел на задържането от полицията на негов чернокож колега. В друг случай, при отразяване на протестите журналистка бе уцелена в окото от гумен куршум, коментира Радио Китай.

Както съобщи агенция „Франс прес" през изминалата седмица медиите са съобщили за много инциденти, при които полицаи извършват насилие срещу журналисти. Атаки е имало дори срещу австралийски и руски журналисти, работещи в САЩ.

Дан Шели от Асоциацията за журналистите в САЩ заяви, че това не само вреди на работещите в медиите, но и пречи на хората да видят станалите инциденти.

Радио Китай: Има ли истинска свобода на словото в САЩ?

Всъщност американският президент Тръмп определя като „фалшиви" всички медии, които го критикуват и поставят под съмнение действията му.

При настоящите демонстрации полицията в САЩ се отнася грубо към журналистите, което окончателно показва опита на американските политици за прикриване на истината.

Хора виждат, че след началото на епидемията от COVID-19 американски политици говореха неистини пред медиите и се опитват да прехвърлят вината върху друг. В-к „Ню Йорк Таймс" съобщи, че хора от американските служби са казали, че Тръмп често прави изявления на базата на слухове.

В момента броят на потвърдените случаи на COVID-19 в САЩ достигна 1,85 милиона. В същото време продължават мащабните демонстрации в повече от 140 американски града. Американските политици все още са пристрастени към прехвърляне на вината върху друг и се опитват да налагат натиск върху медиите, за да прикрият бездействието си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве