Скандал с лидера на ВМРО-ДПМНЕ, ял в заведение, което не трябва да работи, полиция блокирала района

https://www.24chasa.bg/novini/article/8661360 www.24chasa.bg
СНИМКА: МКД.МК

За сериозен скандал с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в заведение в Скопие, пишат македонските медии.

Снощи пред кафене на улица "Бохемска" се случила истинска драма, когато при проверка инспектори установили, че в закритото заведение имало гости, което е забранено. Оказало се, че там е лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Заведението е било блокирано от полицията, в очакване на прокурор за изземване на видеозапис, който преди това бил направен опит за дъбе изтрит.

Мицкоски призна, че аедно с още трима души бил в заведението, защото не бил добре запознат със забраната да има посетители в закритите части.

Скандал с лидера на ВМРО-ДПМНЕ, ял в заведение, което не трябва да работи, полиция блокирала района

В официално съобщение на власитте се твърди, че проверката била направена около 18,15 ч в обект, който е от затворен тип и няма право да работи, но било попречено на проверяващите да си свършат работата. След време те пак се върнали, но отново не им отворили вратата. Едва след около 2 часа и половина те успели да влезат в заведението. Тогава започнала и разправията. Пристигнал лично началникът на полицията в Скопие и други шефове на охранителни служби, частни охранители и спецчасти на МВР. Появила се и допълнителната министърка на вътрешните работи, която обяснила, че става въпрос за извършени две престъпления - неспазване на противоепидемичните мерки и пречене на проверяващите.

"В условия, когато имаме истинска катастрофа от разпространението на коронавируса и цялостно фиаско на власта, която е дезориентирана и не е ефикасна, тя се занимава с това дали съм ял вътре или извън ресторанта", коментира лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски във фейсбук. Потвърждава, че е бил с още двама познати в заведението, но не бил информиран добре за новите разпоредби. Готов е да плати паричната глоба, но грешката му не е навредила на никого.

Според Мицкоски властта и параполицейските сили, дирижирани лично от лидера на СДСМ Зоран Заев го следяли.

Заради драстично нарастващия брой на заразени с коронавирус, Северна Македония въведе допълнителни строги мерки. Има пълна забрана за движение на хора в Скопие, общините Куманово, Липково, Штип, Карбинци, Тетово, както и други пет населени места от 21 ч днес до 5 ч в понеделник.

В останалите градове се забранява движението от 21 ч днес до 5 ч утре сутрин. За петък, събота и неделя забраната за движение е от 16 на единия ден до 5 ч на другия. Утре - петък е обявен за неработен ден за всички.

От 21 ч днес до 5 ч в понеделник се забранява посещение на гробищата, освен за погребения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи