До седмица приключва ремонтът на част от бул. "България" в София, после почват друга

https://www.24chasa.bg/novini/article/8661401 www.24chasa.bg

В средата на следващата седмица трябва да приключи ремонтът на участъка от столичния бул. "България" - от околовръстния път до моста над р. Бояна. След това дейностите ще се преместят в другата посока - от колелото на бул. "Пушкин" до околовръстния път. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери дейностите.

"Използвахме намаленото движение в града по време на извънредното положение и ремонтирахме участъкът от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Т. Каблешков". Сега работим по най-слабо натовареният участък от булеварда, за да намалим затрудненията за хората. По план работите тук трябва да приключат в средата на следващата седмица, ако времето позволява", обясни Фандъкова.

В участъка, който струва 3,3 млн. лв., са предвидени два нови светофара, за да се осигури по-голяма безопасност за пешеходците.

До седмица приключва ремонтът на част от бул.

В участъка на бул. "България" - от бул. "Гоце Делчев" до колелото в "Бояна" при бул. "Пушкин" ще се изгради и велоалея. Тя ще се маркира по тротоара и ще е двупосочна.

"По самия бул. "Пушкин" също предвиждаме да направим велоалея. Работим усилено по програмата за велоалеи, за да се възползваме от ситуацията, че сега хората са малко по-готови от обикновено да търсят алтернативни начини на придвижване в града", обясни Фандъкова.

Предстои да стартира и ремонтът на участъка от бул. "България" - от бул. "Т. Каблешков" до бул. "Гоце Делчев" в посока център.

"Ще има неудобства за движението, но се надявам, че всички шофьори ще са съгласни да изтърпим малко неудобства. Най-късно до 10 септември трябва да приключат дейностите по булеварда. Ако останат незавършени дейности работата по тях ще продължи през 2021 г., защото по време на учебната година не може да си позволим да затваряме бул. "България", каза Фандъкова.

На въпрос как ще коментира поскъпването на цената на парното, която се обсъжда от КЕВР, Фандъкова заяви: "Задачата на "Топлофикация - София" е да върне всичко на софиянци, което е надвзето, след като правителството успя да договори по-ниски цени на газа. Какво прави независимият орган КЕВР - не мога да коментирам. Ще изчакаме решението на регулатора".

"Ремонтни дейности в момента се извършват по бул. "Асен Йорданов". Планираме дейности по продължението на "Искърско шосе", за да бъде той изцяло ремонтиран. В момента тече препроектиране. Ще се работи по бул. "Монтевидео" - става дума за последния участък около новата метростанция. Дейностите там ще стартират около 20 юни", обясни зам.-кметът по обществено строителство Цветан Божинов. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на