25% срив на промишлените поръчки в Германия през април заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8665689 www.24chasa.bg
Поръчките за промишлено производствени стоки се сринаха през април с цели 25,8% спрямо март СНИМКА: Pixabay

Поръчките за индустриални и промишлени поръчки в Германия отбелязаха рекорден спад от над 25% през април, тъй като пандемията от коронавирус срина вътрешното и търсенето от чужбина на промишлено производствени стоки от най-голямата европейска икономика, показват данни на немската официална статистика Destatis.

Поръчките за промишлено производствени стоки се сринаха през април с цели 25,8% спрямо март, когато също отбелязаха драматичен спад с 15%.

Това представлява най-силен спад на немските индустриални и промишлени поръчки от началото на тази статистическа серия на Destatis през януари 1991 година.

Чуждестранните поръчки за германско произведени стоки се свиха с цели 28,1%, като промишлените поръчки от другите страни членки на еврозоната се сринаха с 30,6%, докато тези от останалия свят - с 26,7% спрямо март 2020 г. Вътрешните германски поръчки пък спаднаха с 22,3 на сто, допълва БНР.

На годишна база промишлените поръчки в Германия отбелязаха спад с 36,6% спрямо април 2019 г. и след като през март те се понижиха с 15,4 на сто.

Промишленият оборот в Германия през април се сви с 22,8% спрямо март, когато отбеляза спад с 11,5 на сто.

"С оглед на постепенното облекчаване на коронавирусните ограничения, вероятно вече беше премината най-ниската точка на рецесията в промишления и индустриален сектор", коментира днешните данни икономическото министерство на Германия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на