Вижте Брано, задържан за обира на 400 000 лв. С джаджа крил табелите на колата си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8667372 www.24chasa.bg
Брано бе задържан във вторник

Днес прокуратурата ще поиска постоянен арест за Бранимир Стоянов-Брано и Христо Томов-Ицо, заловени след кражба на над 400 000 лв. от фармацевтична компания в Плевен. Обирът бе извършен на 1 юни вечерта, а криминалисти от националната, столичната и плевенската полиция ги заловиха в ранните часове на 2 юни.

Двамата са задигнали 467 578 лв., разпилели 229 100 лв., след като се включила алармата. Останалите 238 478 лв. са открити в колата на двамата, с която бягали от Плевен до София.

Двамата бандити с дълги досиета имали много модерна система за прикриване на регистрационните номера на колата си. Устройството се задейства дистанционно вътре от автомобила. Намерени са и джаджи прихващане и заглушаване на честоти, обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той посочи, че двамата са следени от момента, в който се получила оперативна информация, че готвят кражба.

„Говорим за изключително сериозен активен криминален контингент, който отдавна представлява интерес за нас и полагаме огромни усилия да го изведем от тази престъпна среда, за да нормализираме средата за сигурност”, изтъкна Хаджиев.

По време на кражбата Томов е бил в изпитателен срок на присъда от януари т.г. Тя е за кражба на комбиниран багер товарач в Бургас през м.г.. Той се споразумя с прокуратурата и получи присъда от 3 г. условно с 4 г. изпитателен срок. Стоянов е подсъдим за обири за над 400 000 лв. във Варна, лежал е в затвори в Италия и Гърция за кражби. Смята се, че мъжът е майстор в отварянето на сейфове.

Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат от 10 до 20 г. затвор, както и конфискация на имуществото.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве