Активистки на PETA протестираха с разголени гърди срещу кравето мляко (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8668920 www.24chasa.bg

Активистки на организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) разголиха гърди в центъра на Париж преди предстоящия Ден на майката в знак на протест срещу употребата на краве мляко, предаде Ройтерс.

С лозунги върху бюста като "Мляко = жестокост" и "Това не е вашата майка, това не е вашето мляко", активистките целят да привлекат общественото внимание към страданието на кравите, чиито теленца се отнемат след раждането, за да могат те да дават мляко за млечната промишленост, предава БТА. 

Вижте снимките ТУК

"По случай предстоящия ден на майката искаме да напомним на хората, че откъсването на теленцата от техните майки причинява ужасно страдание", заяви говорителката на PETA-Франция Мари-Морган Жано.

От организацията отбелязват, че не е необходимо да се пие краве мляко, след като има толкова много растителни алтернативи.

Мари-Терез Боно от Федерацията на националните млекопроизводители на свой ред отбелязва, че разбира недоволството на някои хора срещу тази практика, но напомня, че фермерите се грижат за отделените от майките им теленца. "Добруването на животните е важно за нас", казва Боно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска