Над 70 починали от коронавируса в Италия през последното денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/8671493 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Седемдесет и двама души са починали от Ковид-19 в Италия през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Вчера смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване бяха 85, а завчера - 88, предаде БТА. 

Общият брой на починалите от Ковид-19 в Италия вече е 33 846. Страната е четвърта в мрачната статистика след Съединените щати, Великобритания и Бразилия, която я измести вчера от третото място.

През последното денонощие в Италия са били регистрирани 270 нови заразени с коронавируса. Вчера броят им беше близо два пъти по-висок - 518, но завчера беше по-нисък - 177.

Общият брой на потвърдените заразени в Италия е достигнал 234 801. По този показател страната е седма в света след Съединените щати, Бразилия, Русия, Испания, Великобритания и Индия.

165 078 болни от Ковид-19 в Италия вече са оздравели.

Продължават да се лекуват 35 877 човека, повечето от които в домашни условия.

Регионалните власти в област Лацио, която включва Рим, съобщиха днес за открито неголямо ново огнище на епидемията. 31 души, както пациенти, така и медици, са се заразили в болница в италианската столица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве