Шефът на "Национална лотария": Не знам за сделка между Васил Божков и премиера

https://www.24chasa.bg/novini/article/8674876 www.24chasa.bg

"Фирмата ни има актове за 235 млн. лв., които са в начална съдебна фаза. Винаги сме спазвали стриктно закона", каза за "Здравей, България" по Нова телевизия шефът на "Национална лотария" Димитър Ганев.

Той обясни, че започнали дейността си през есента на 2012 г. и тогава трябвало да убедят българите за новия си продукт.

"Не знам за сделка между Васил Божков и премиера Бойко Борисов. Не познавам лично Борисов, финансовия министър или някой от шефовете в хазартната комисия. Отношенията на братя Найденови с Божков бяха много близки. Божков е предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него", допълни Ганев.

Коментарът за преговори с чешки бизнесмени за хазартните фирми на Божков бе: Чехите даваха ниска цена.

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите.

Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, каза Ганев.

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор.

И подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Той заяви, че не смята, че Божков е „търгувал с влияние по отношение на бюджетите на „Националната лотария”, що се отнася до договора й с NOVA.