Самоотвод на прокурор отложи дело за смърт на родилка и бебе в Плевен

https://www.24chasa.bg/novini/article/8676790 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Плевенският окръжен съд отложи делото за смърт на родилка и бебето й заради отвод на прокурор.

Според обвинителния акт на окръжната прокуратура анестезиоложката К.П. от Плевенската университетската болница на 26 юли 2018 г. е направила прекомерно висока венозна анестезия и е интубирала родилка неправилно в хранопровода, което довело до настъпване на смърт на родилката и бебето. Лекарката е обвинена в немарливо изпълнение при предоставяне на медицинска помощ.

В понеделник съдебното заседание бе насрочено като разпоредително. В него прокурорът по делото си е направил самоотвод, защото е в близки приятелски отношения с адвоката, който е защитник на подсъдимата. Следващото съдебно заседание е насрочено за 3 юли, когато Плевенската окръжна прокуратура ще определи друг прокурор за участие в съдебното производство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата